poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Sałatka z gotowanym indykiem w sosie czosnkowo - żurawinowym.

Zachciało się Żonie Mej sałatki. Mówisz i masz. Wpadłem do lodówki, powyciągałem co trzeba i gotowe, nawet nie zdążyłem zapytać jak smakuje, bo już było po sałatce.

Czego użyłem?
-mięso ze skrzydła indyczego z gotowanego bulionnu
-sałata głowiasta
-kawałek papryki czerwonej posiekanej drobno
-kilka posiekanych w plasterki oliwek
-pomidor obrany, pokrojony w ósemki
-grzanka pełnoziarnista

Sos:
-posiekana żurawina
-dwie łyżki jogurtu naturalnego
-łyżeczka majonezu
-ząbek czosnku przeciśnięty
-sól, pieprz
 

Wszystkie składniki na sałatkę układamy na sałacie, na środku robimy kleks z sosu.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz