wtorek, 5 maja 2015

Biała fasolka z cielęcymi kiełbaskami w sosie pomidorowym z grzankami czosnkowymi.

Długi jednak krótki w tym roku weekend majowy za nami. Wracamy do rzeczywistości i pracy, a przy okazji trzeba nadrobić publikację przepisów w ten czas zrobionych.
Zaczynamy od czegoś, co robiłem w ubiegły piątek. Obiad w 20 minut.

Czego nam potrzeba?
-kiełbasa; u mnie cielęce kiełbaski
-biała fasolka w puszce w pomidorach
-cukinia w kostkę pokrojona ze skórą
-por cześć biała
-pieczarki w plasterki posiekane
-papryka czerwona obrana i posiekana w plasterki
-masło klarowane
-pieprz, sól
-sos sojowy

Na rozgrzanym maśle szklimy posiekanego pora, dorzucamy pieczarki i przesmażamy. Dodajemy łyżeczkę sosu sojowego. Dorzucamy paprykę i cukinie. Przesmażamy chwilkę i zalewamy fasolką z sosem pomidorowym, wrzucamy kiełbasę i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut do zgęstnienia sosu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pieczywo podgrzewamy w opiekaczu i nacieramy obranym ząbkiem czosnku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz