Długi jednak krótki w tym roku weekend majowy za nami. Wracamy do rzeczywistości i pracy, a przy okazji trzeba nadrobić publikację przepisów w ten czas zrobionych.
Zaczynamy od czegoś, co robiłem w ubiegły piątek. Obiad w 20 minut.
Czego nam potrzeba?
-kiełbasa; u mnie cielęce kiełbaski
-biała fasolka w puszce w pomidorach
-cukinia w kostkę pokrojona ze skórą
-por cześć biała
-pieczarki w plasterki posiekane
-papryka czerwona obrana i posiekana w plasterki
-masło klarowane
-pieprz, sól
-sos sojowy
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekanego pora, dorzucamy pieczarki i przesmażamy. Dodajemy łyżeczkę sosu sojowego. Dorzucamy paprykę i cukinie. Przesmażamy chwilkę i zalewamy fasolką z sosem pomidorowym, wrzucamy kiełbasę i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut do zgęstnienia sosu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pieczywo podgrzewamy w opiekaczu i nacieramy obranym ząbkiem czosnku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz