wtorek, 16 grudnia 2014

Carpaccio z łososia i awokado z winegretem na occie z cydru.

Dzień zakupów przedświątecznych, czyli trzy godziny spędzone w markecie, to coś czego nie znoszę. No dobra, może trochę lubię, bo zawsze wynajdę coś, czego będę mógł użyć w kuchni. Dziś znalazłem ocet robiony na bazie cydru.

Będziemy potrzebować:
-łosoś wędzony
-awokado
-ocet cydrowy
-czerwona cebula
-oliwki zielone
-oliwa
-sól, pieprz
-papryka czerwona świeża obrana
-grzanka pełnoziarnista
-nerkowce uprażone zgniecione w moździerzu
-parmegiano regiano
-bazylia świeża

Na cienko pokrojone plastry łososia wykładamy kolejno awokado, nerkowce, cebulę, parmegiano regiano, paprykę, oliwki, grzanki i polewamy sosem.

Sos.
Dwie łyżki oliwy, łyżka octu, posiekaną świeża bazylia, sól i pieprz.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz