Pesto można zrobić na wiele sposobów z rozmaitymi ziołami. Ja lubię najbardziej to oryginalne na rukoli.
Co potrzebujemy?
-rukolę
-oliwę; dwie-trzy łyżki
-orzechy nerkowca; duża garść
-sok z połowy cytryny
-dwa ząbki czosnku
-sól i pieprz
-parmegiano regiano; łyżka
-rukolę
-oliwę; dwie-trzy łyżki
-orzechy nerkowca; duża garść
-sok z połowy cytryny
-dwa ząbki czosnku
-sól i pieprz
-parmegiano regiano; łyżka
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Ugotowany makaron w osolonej wodzie przecedzamy NIE zalewamy zimną wodą. Skrapiamy oliwą.
Wykładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy pesto; szczypcami unosząc makaron rozprowadzamy dokładnie, by pesto połączyło się z makaronem. Dodajemy parmezanu, mieszamy podrzucając patelnią.
Wykładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy pesto; szczypcami unosząc makaron rozprowadzamy dokładnie, by pesto połączyło się z makaronem. Dodajemy parmezanu, mieszamy podrzucając patelnią.
Zjadamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz