Drugi dzień Nowego Roku był bardzo intensywny. Do tej pory prześladuje mnie smak maku, świątecznej kaczki i innych przy tej okazji robionych smakołyków.
Dlatego dziś coś prostego, lekkiego i bez wyrzutów.
Dlatego dziś coś prostego, lekkiego i bez wyrzutów.
Składniki:
-szpinak baby
-brzoskwinie w puszce
-normandzki camembert
-papryka czerwona, konserwowa obrana
-oliwki zielone
-orzechy włoskie zgniecione w moździerzu
-dwa jajka ugotowane na twardo
-oliwa
-ocet cydrowy
-sól, pieprz
-szpinak baby
-brzoskwinie w puszce
-normandzki camembert
-papryka czerwona, konserwowa obrana
-oliwki zielone
-orzechy włoskie zgniecione w moździerzu
-dwa jajka ugotowane na twardo
-oliwa
-ocet cydrowy
-sól, pieprz
Na umyty i osuszony szpinak wykładamy kolejno paprykę, oliwki, ser, brzoskwinie, orzechy i jajka. Skrapiamy sosem.
Sos.
Dwie łyżki oliwy i cydru, łyżka syropu z brzoskwiń, sól i pieprz.
Dwie łyżki oliwy i cydru, łyżka syropu z brzoskwiń, sól i pieprz.
Pysznie i lekko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz