piątek, 20 lutego 2015

Co zrobić z warzywami z wywaru, czyli sałatka warzywna z kiełkami rzodkiewki.

Najważniejsza zasada mojej kuchni, o czym nie raz już tu wspominałem, to to, że "w kuchni nic nie powinno się zmarnować". W myśl tej wąskiej doktryny zrobiłem sałatkę warzywną, z warzyw, które mi zostały po zrobieniu wywaru do tego risotta.

Czego potrzebujemy?
-ugotowane: marchew, seler, pietruszka
-dwa jajka ugotowane na twardo i zalane zimną wodą
-dwa obrane ogórki kiszone
-majonez
-pieprz biały
-garść kiełków rzodkiewki
-szczypiorek świeży

Wszystkie składniki kroimy na nieregularne kostki, łączymy z majonezem i kiełkami, doprawiamy pieprzem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Ot tak prosto, łatwo, a jak smacznie!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz