wtorek, 24 lutego 2015

Czekoladowe mini serniczki z melonową nutą w 20 minut.

Wróciłem wieczorem z pracy i tak jakoś mnie naszło na coś słodkiego. No wiem, złamałem się, a do Wielkiejnocy nie miałem mieć nic słodkiego w ustach, shame on me!
Ale za to podzielę się z Wami autorskim przepisem na najszybsze serniczki na ciepło na całym świecie.

Czego nam trzeba na dwie porcje?
-10 herbatników
-łyżka masła
-2 paski gorzkiej czekolady
-skórka pomarańczowa
-twaróg półtłusty 100 gram zmielony
-twaróg półtłusty 20 gram zmielony
-kawałek startego białego melona, odsączonego
-truskawka dla ozdoby
-duża szczypta cukru waniliowego

Herbatniki ucieramy na sypko.
Masło rozpuszczamy z czekoladą i skórką pomarańczową, łączymy z herbatnikami. Dodajemy 100 gram twarogu, mieszamy na jednolitą masę. Przekładamy do kokilek. Pieczemy w 200 stopniach 15 minut.

20 gram twarogu łączymy ze startym melonem i ucieramy ze szczyptą cukru waniliowego.

Po wyjęciu ciastka smarujemy je z góry serkiem z melonem i układamy na górę truskawkę.
Podajemy na ciepło. Ciasto z zewnątrz powinno być chrupiące z miękkim i delikatnym środkiem.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz