Ostatnio ktoś w mailu poprosił mnie o łatwy przepis na krem z pieczarek, mówisz i masz.
Czytelnik nasz Pan!
Czego potrzebujemy:
-bulion drobiowy, rosół z niedzielnego obiadu 1.5 litra
-10 dużych pieczarek
-por część biała i zielona
-masło, duża łyżka
-natka pietruszki
-pół kostki sera topionego
-łyżeczka sosu sojowego
-kromka chleba czerstwego
-mleko, kilka łyżek
-parmezan starty
Na maśle szklimy posiekany drobno por. Dodajemy posiekane pieczarki, pieprzymy do smaku.
Gdy pieczarki delikatnie zbrązowieją, zalewamy je bulionem.
Gotujemy 15 minut.
Ja już nie używam soli, jednak możecie doprawić nią wg uznania.
Pokrojony w kostkę chleb podlewamy mlekiem, obtaczamy w parmezanie i bez tłuszczu podsmażamy na patelni.
SMACZNEGO ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz