A na melonie zapadł wyrok i z tej połowy co została dziś będzie sok dla synka.
Czego potrzebujemy?
-parówka
-dwa plastry sera
-jajko
-bułka tarta lub płatki kukurydziane zmielone
-orzechy włoskie w moździerzu ugniecione
-szpinak baby
-melon biały w kostkę pokrojony
Sos:
-ocet balsamiczny, łyżeczka
-oliwa, łyżka
-syrop z brzoskwiń, łyżeczka
-sól, szczypta
Parówkę zawijamy w ser, obtaczamy w jajku, następnie w bułce i znów w jajku i w bułce.
Smażymy na maśle klarowanym do zrumienienia.
Jeżeli lubicie ostre smaki, możecie do jajka w trakcie roztrzepywania dodać paprykę sypką.
Wszystkie składniki na sos mieszamy w naczynku.
Na talerz wykładamy szpinak, melon, podlewamy sosem, posypujemy orzechami i parmezanem. Na górze układamy nasze parówkowe krokiety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz