poniedziałek, 23 lutego 2015

Śniadaniowe wariacje z melona, czyli sałatka z grzankami z parmezanem.

Bardzo lubię lekkie śniadania. Poza moja ulubioną owsianką, proste, delikatne smaki, przewidziane na początek dnia, są szczególnie moimi faworytami.
Dziś wariacja z melona, ekspresowa sałatka, bez filozofii, która oddaje to co ma najlepsze.

Czego użyłem:
-kawałek białego melona pokrojonego w kostkę
-dwie łyżki kukurydzy
-kawałek żółtego sera pokrojonego w kostkę
-szynka wędzona gotowana, kawałek pokrojony w kostkę
-majonez

-oliwa
-pieczywo żytnie
-parmezan, lub inny ser długo dojrzewający, twardy

Pieczywo podgrzewamy w opiekaczu, skrapiamy oliwą i posypujemy serem (parmezan, cheddar). Użyłem Parmigiano Regiano.

Melona, kukurydzę, ser, szynkę łączymy z łyżką majonezu. Doprawiamy pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz