niedziela, 22 lutego 2015

Sałatka z białego melona z sosem z syropu brzoskwiniowego i grzankami z gorgonzolą.

Bardzo lubię melona. W zasadzie każdy melon mi odpowiada, a najbardziej watermelona, czyli po naszemu arbuza. Dziś jednak zatrzymam się na białym melonie i bardzo szybkiej i pysznej sałatce.

Czego potrzebujemy?
-kawałek melona, obrany i pokrojony w łódkę
-kiełki rzodkiewki
-pieczywo żytnie
-gorgonzola
-żółty ser edamski.

Sos:
-łyżka syropu brzoskwiniowego
-łyżeczka octu balsamicznego
-łyżka oliwy
-mała szczypta soli

Z pieczywa robimy dwie kanapki (mini panini); środek nadziewamy serem żółtym i gorgonzolą, na górę również dajemy kleks z gorgonzoli. Zapiekamy w opiekaczu.

Na kiełki rzodkiewki wykładamy melona i nasze mini panini; polewamy wszystko sosem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz