poniedziałek, 9 marca 2015

Śniadaniowe zapiekanki majonezowe z jajkiem i parmezanem.

Dziś kolejny śniadaniowy eksperyment z udziałem jajka i majonezu. Wiele czytałem i wiele już widziałem, ale sam nigdy nie wpadłbym na to, by zapiekać majonez. Okazuje się, że efekt jest piorunujący, w pozytywnym znaczeniu oczywiście.
Dzięki Pani M.!

Czego użyłem?
-moje pieczywo
-majonez
-jajko na twardo ugotowane
-ogórek kiszony
-starty parmezan

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni góra dół.
Pieczywo przekrawamy; od zewnątrz zwilżamy wodą (by było bardziej chrupkie),smarujemy sporą porcją majonezu i wkładamy do piekarnika na 8 minut.
Po wyjęciu posypujemy posiekanym jajkiem, dodajemy ogórek kiszony i parmezan.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz