niedziela, 1 marca 2015

Bezalkoholowa German Mery, czyli drink na bazie soku pomidorowego z bazylią.

Mieliśmy wczoraj gości. Świetny wieczór za nami, miło jest tak się spotkać od czasu do czasu i na spokojnie porozmawiać. W naszym gronie była przyszła mama i postanowiłem jej przygotować coś zdrowego, ze sporą dawką witamin.
Postawiłem na jedną z wariacji Krwawej Mery, bez alkoholu, oczywiście!

Czego potrzeba?
-100 ml soku pomidorowego z przetartych pomidorów
-100 ml wody naturalnie gazowanej
-15 ml soku ze świeżej cytryny
-kilka kropel sosu worcestershire
-5 listków bazyli
-sól, pieprz

Sok pomidorowy z wodą i bazylią miksujemy w blenderze, dodajemy soku z cytryny i kilka kropel sosu worcestershire, solimy i pieprzymy do smaku i delikatnie mieszamy.
Dla wszystkich, którzy lubią ogień w ustach można dodać kilka kropel tabasco, a dla tych, którzy nie spodziewają się potomstwa wodę zastąpić warto dobrą żytnią wódką.

Piekła w ustach!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz