to zlepek dwóch słów Bar i Repas, czyli barowy i posiłek. Skąd się to wzięło? Odpowiedź w pilocie bloga. Znajdziecie tu przepisy dla każdego, od małego brzdąca, po bardziej wymagające podniebienie. Zapraszam do lektury mojej książki...
poniedziałek, 2 marca 2015
Sos tatarski z moimi wariacjami.
Wariacji na temat sosu tatarskiego jest tyle ile osób ten sos robiło. Ja mam swój przepis, który niezmiennie robię od lat i chciałbym się z Wami nim podzielić.
Czego używam?
-pieczarki marynowane
-ogórek kiszony
-jogurt naturalny łyżka
-majonez duża łyżka
-biały pieprz
Pieczarki i ogórka w tej samej proporcji ze skórką siekamy drobno, łączymy z jogurtem i majonezem. Pieprzymy do smaku.
I taka filozofia!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz